Iepure la cuptor si garnitura de toamna

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, feliile de morcovi, patrunjel, ceapa rondele, foi de dafin, boabe de piper si se tine c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Iepure la cuptor si garnitura de toamna

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov mare
  • o ceapa
  • usturoi
  • frunze de patrunjel verde
  • foi de dafin
  • doua linguri de miere
  • boabe de piper
  • 100 g slanina afumata
  • 200 g prune
  • 100 g mere
  • 100 g afine

Mod de preparare

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, feliile de morcovi, patrunjel, ceapa rondele, foi de dafin, boabe de piper si se tine cateva ore ia rece in acest bait. Se scoate iepurele, se impaneaza cu slanina afumata si usturoi, se pune intr-o punga pe un pat din legumele rezultate din bait, se unge cu putin ulei si se da la cuptor. Paralel se pune putin ulei intr-o tigaie si una-doua linguri de miere. Cand s-a incalzit se pun cateva prune despicate, rondele de mar curatate de samburi si se lasa sa se rumeneasca. Se taie un ardei rosu fasii si se pune si el si chiar inainte de a fi gata. Tot atunci se pun cateva afine. Pot fi proaspete sau de pe afinata. Se mai lasa putin pe foc, iar apoi sosul e gata.


Reteta propusa de blueicon pe forumul cuinar.ro. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide