Inima cu fasole verde

Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea si se lasa pe o farfuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr inima de vaca sau de porc
  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de faina
  • verdeata tocata
  • usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea si se lasa pe o farfurie.

Separat se pregateste fasolea astfel : se curata de codite si de varfuri, apoi se pune la fiert in apa care clocoteste. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic. Cand este gata, fasolea se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca. Daca fasolea nu este prea proaspata, se freaca in miini cu putina faina ca sa se fragezeasca, apoi se pune la fiert. Peste fasole se toarna un mujdei de usturoi strecurat, apoi se departeaza spre marginile platoului si se pun in mijloc feliile de inima.

Mancarea se serveste rece, cu verdeata tocata deasupra.

Alte mancaruri cu legume:

Ciorba de fasole verde

Mancare de fasole verde

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci