Inima umpluta

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 inima de manzat
  • 1 felie de paine
  • 1 pahar de lapte
  • 100 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • verdeata tocata
  • 1 ou
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se spala din nou si cu lama unui cutit ascutit se subtiaza inima ca sa capete o suprafata cit mai mare.

Se inmoaie felia de paine in lapte, se faramiteaza bine si se amesteca cu o ceapa tocata, putina carne cruda taiata cubulete, oul batut bine, costita tocata marunt, verdeata tocata si sare dupa gust. Se omogenizeaza tocatura, dupa gust se pipereaza, apoi se intinde in strat subtire pe toata suprafata inimii. Se ruleaza usor sau se lipesc cele doua bucati, se leaga jur-imprejur cu ata subtire, dupa care se pune in tava cu o lingura de unt, o ceasca de apa calda si piper boabe. Se fierbe la foc mic, inabusit, cel putin o ora, dupa care se scot atele, se lasa in continuare in tava si se rumeneste la cuptor.
Inima se asaza pe un platou, se stropeste cu sosul in care s-a facut si se serveste, taiata felii pe latul ei, cu legume sote.

Alte retete care contin carne:

Chiftele

Pilaf de orez cu pui

Tocanita de pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
4
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Cornulete de post
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia