Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga.
Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se scoate osul in exces si se impaneaza cu usturoi. Carnea se aseaza intr-o tava unsa cu 75 g untura, se adauga ceapa intreaga, morcovi, patrunjel radacina si se frige. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Fasolea se pune la fiert in apa, iar dupa primele clocote se indepareaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte; se adauga sare si se fierbe in continuare. Ceapa taiata marunt se inabusa in 25 g untura cu 25 ml apa, se pune pasta de tomate, boia de ardei, 250 g supa de la fasole si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la fasole, impreuna cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10 minute. Carnea de jigo se desoseaza si se taie in 10 felii.
Jigoul de berbec cu fasole boabe se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii