Jigo (pulpa) de berbec cu fasole boabe

Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 1
  • 2 kg
  • fasole boabe - 250 g
  • usturoi - 25 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 25 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • untura - 100 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper boabe dupa gust
  • patrunjel si marar verde - cate o legatura

Mod de preparare

Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se scoate osul in exces si se impaneaza cu usturoi. Carnea se aseaza intr-o tava unsa cu 75 g untura, se adauga ceapa intreaga, morcovi, patrunjel radacina si se frige. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Fasolea se pune la fiert in apa, iar dupa primele clocote se indepareaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte; se adauga sare si se fierbe in continuare. Ceapa taiata marunt se inabusa in 25 g untura cu 25 ml apa, se pune pasta de tomate, boia de ardei, 250 g supa de la fasole si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la fasole, impreuna cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10 minute. Carnea de jigo se desoseaza si se taie in 10 felii.

Jigoul de berbec cu fasole boabe se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!