Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga.
Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se scoate osul in exces si se impaneaza cu usturoi. Carnea se aseaza intr-o tava unsa cu 75 g untura, se adauga ceapa intreaga, morcovi, patrunjel radacina si se frige. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Fasolea se pune la fiert in apa, iar dupa primele clocote se indepareaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte; se adauga sare si se fierbe in continuare. Ceapa taiata marunt se inabusa in 25 g untura cu 25 ml apa, se pune pasta de tomate, boia de ardei, 250 g supa de la fasole si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la fasole, impreuna cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10 minute. Carnea de jigo se desoseaza si se taie in 10 felii.
Jigoul de berbec cu fasole boabe se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii