Jigo (pulpa) de berbec cu fasole boabe

Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 1
  • 2 kg
  • fasole boabe - 250 g
  • usturoi - 25 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 25 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • untura - 100 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • cimbru - 1 g
  • sare si piper boabe dupa gust
  • patrunjel si marar verde - cate o legatura

Mod de preparare

Pentru jigo de berbec cu fasole boabe usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g ramane intreaga. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se scoate osul in exces si se impaneaza cu usturoi. Carnea se aseaza intr-o tava unsa cu 75 g untura, se adauga ceapa intreaga, morcovi, patrunjel radacina si se frige. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Fasolea se pune la fiert in apa, iar dupa primele clocote se indepareaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte; se adauga sare si se fierbe in continuare. Ceapa taiata marunt se inabusa in 25 g untura cu 25 ml apa, se pune pasta de tomate, boia de ardei, 250 g supa de la fasole si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la fasole, impreuna cu foi de dafin, cimbru, piper si se fierb 10 minute. Carnea de jigo se desoseaza si se taie in 10 felii.

Jigoul de berbec cu fasole boabe se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa