Kabab Kobideh cu carne tocata

Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 500 gr. de carne tocata de miel sau vita
  • 2 cepe mari date pe razatoare
  • o capatana de usturoi pisat
  • un ou batut
  • 4 rosii medii
  • sare
  • piper negru
  • o lingurita de tumeric (sofran)
  • sumak (optional)

Mod de preparare

Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste noapte (sau pentru cateva ore).

Pe bete de frigarui se modeleaza carnea in forma lunguiata si se frig pe gratar aproximativ 5 min. pe fiecare parte, intorcandu-le mereu.

Rosiile se infig de asemenea, pe bete de frigarui.

Daca nu este posibil sa se friga carnea, aceasta se poate pregati in cuptorul incins dinainte, la temperatura ridicata, modelandu-se in forma lunguiata si infasurandu-se in folie de aluminiu.

Sumacul (Sumak) �Rhus coriaria� este un condiment care se obtine din fructele unui arbust salbatec care creste in zona mediteraneana, in special in Sicilia, sudul Italiei, o parte a Orientului Mijlociu si des intalnit in Iran.

Sumacul este un ingredient esential in bucataria araba, fiind preferat sucului de lamaie, pentru gustul sau acrisor si pentru proprietatile sale astringente.
Se serveste cu garnitura de orez si cu lipie (paine specific orientala). Pe orez se poate adauga sumac. Daca a fost pregatit in cuptor, sosul care se lasa de la kabab si de la rosii se poate adauga peste orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa