Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt s
Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt si se aseaza primul strat de foi. Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb si se presara cu parmezan. Se pune iar un strat de foi si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de foi. Se unge cu unt deasupra, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, timp de o ora. Se tine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, dupa 30 de min de stat in cuptor, se indeparteaza folia de aliminiu si se mai lasa alte 30 de min la cuptor.
Sosul de carne:
Se caleste ceapa, apoi cand aceasta este aurie, se adauga un strop de apa si morcovul ras. Se calesc impreuna, apoi se adauga telina si carnea. Se prajeste pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga sosul de rosii. Se tine pe foc in functie de cat de gros dorim sa fie. Se tine cca 30 de min.
Sosul alb:
Se topeste untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare is oregano. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa.
Se sreveste cald. Daca se doreste se mai presara parmezan ras deasupra.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructe
Comentarii