Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Lasagna este o reteta de mancare cu carne tocata, cascaval si sos bechamel. Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Ingrediente

  • Pentru tocatura:
  •  
  • • 1 catel de usturoi
  • • o ceapa
  • • 3 ligura de ulei
  • • 600 g carne tocata amestec
  • • sare
  • • piper negru macinat
  • • o foaie de dafin
  • • 1/4 - 1/2 l supa
  • • o cutie rosii decojite (850 g)
  • • o lingura de patrunjel.
  •  
  • Pentru sosul Bechamel:
  • • 30 g unt
  • • 30 g făină
  • • 1/2 l lapte
  • • sare
  • • piper alb proaspat macinat
  • • nucsoara
  • • 250 g cascaval Delaco Sofia
  • • 80 g parmezan ras
  • • 30 g unt ras.

Mod de preparare

Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti  savurata de Craciun.

Pentru inceput trebuie sa toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei incins. Adaugi mai apoi carnea tocata si lasi la prajit pana aceasta isi schimba culoarea si devine sfaramicioasa.

In aceasta compozitie adaugi supa, rosiile decojite cu zeama, condimente si le lasi sa fiarba la foc mic.

Pentru ca lasagna sa fie absolut delicioasa trebuie sa pregatesti corect foile. Acestea  se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei, pana se inmoaie, insa aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rupa.  Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa si le intinzi pe un servet.

Pentru sosul Bechamel, trebuie sa calesti scurt untul cu făina, adaugi laptele si le amesteci cu telul. Le fierbi 5-6 minute. Le condimentezi mai apoi cu sare, piper alb si nucsoara. Tai caşcavalul felii.

Ungi o tava cu unt  si asezi, alternativ, o foaie de lasagna, un strat de carne tocata si sos Bechamel, felii de caşcaval, piper si parmezan. Repeti acest procedeu  pana cand se termina ingredientele.

Ultimul rand de foi se unge din abundenta cu sos Bechamel si presari cascaval Sofia ras.

Toata aceasta minunatie de lasagna se pune la cuptor preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute.

Pofta buna!


Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia se lasa in tava sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide