Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Lasagna este o reteta de mancare cu carne tocata, cascaval si sos bechamel. Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti savurata de Craciun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia

Ingrediente

  • Pentru tocatura:
  •  
  • • 1 catel de usturoi
  • • o ceapa
  • • 3 ligura de ulei
  • • 600 g carne tocata amestec
  • • sare
  • • piper negru macinat
  • • o foaie de dafin
  • • 1/4 - 1/2 l supa
  • • o cutie rosii decojite (850 g)
  • • o lingura de patrunjel.
  •  
  • Pentru sosul Bechamel:
  • • 30 g unt
  • • 30 g făină
  • • 1/2 l lapte
  • • sare
  • • piper alb proaspat macinat
  • • nucsoara
  • • 250 g cascaval Delaco Sofia
  • • 80 g parmezan ras
  • • 30 g unt ras.

Mod de preparare

Numai buna este aceasta mancare cu specific italian dupa traditionalele bucate romanesti  savurata de Craciun.

Pentru inceput trebuie sa toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei incins. Adaugi mai apoi carnea tocata si lasi la prajit pana aceasta isi schimba culoarea si devine sfaramicioasa.

In aceasta compozitie adaugi supa, rosiile decojite cu zeama, condimente si le lasi sa fiarba la foc mic.

Pentru ca lasagna sa fie absolut delicioasa trebuie sa pregatesti corect foile. Acestea  se fierb in apa cu sare si o lingura de ulei, pana se inmoaie, insa aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rupa.  Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa si le intinzi pe un servet.

Pentru sosul Bechamel, trebuie sa calesti scurt untul cu făina, adaugi laptele si le amesteci cu telul. Le fierbi 5-6 minute. Le condimentezi mai apoi cu sare, piper alb si nucsoara. Tai caşcavalul felii.

Ungi o tava cu unt  si asezi, alternativ, o foaie de lasagna, un strat de carne tocata si sos Bechamel, felii de caşcaval, piper si parmezan. Repeti acest procedeu  pana cand se termina ingredientele.

Ultimul rand de foi se unge din abundenta cu sos Bechamel si presari cascaval Sofia ras.

Toata aceasta minunatie de lasagna se pune la cuptor preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute.

Pofta buna!


Lasagna cu carne tocata si cascaval Delaco Sofia se lasa in tava sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!