Legume cu antricot de vita si smantana

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 400 g/300 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 700 ml
  • ceapa - 300 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 50 ml
  • cartofi - 1 kg
  • morcovi - 300 g
  • vin alb - 50 ml
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Fasolea verde proaspata se spala, se fierbe in apa cu sare si se taie mare. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se taie mai mare. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot cu ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa. Se adauga treptat cca 500 ml apa, un cub si jumatate MAGGI; se fierb inabusit cca 40 minute. Carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, sare si piper. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot; se adauga cantitatea de apa necesara, smantana si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Morcovii se soteaza cu unt, apoi se adauga fasolea verde; se mai inabusa impreuna cca 5 minute.

Legumele cu antricot de vita si smantana se serveste calde, cu garnitura de cartofi natur, morcovi, fasole verde si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa