Legume cu antricot de vita si smantana

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 400 g/300 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 700 ml
  • ceapa - 300 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 50 ml
  • cartofi - 1 kg
  • morcovi - 300 g
  • vin alb - 50 ml
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume cu antricot de vita si smantana carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza; feliile se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Fasolea verde proaspata se spala, se fierbe in apa cu sare si se taie mare. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece si se taie mai mare. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot cu ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa. Se adauga treptat cca 500 ml apa, un cub si jumatate MAGGI; se fierb inabusit cca 40 minute. Carnea se scoate separat. Peste ceapa se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, sare si piper. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot; se adauga cantitatea de apa necesara, smantana si se fierb cca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin. Morcovii se soteaza cu unt, apoi se adauga fasolea verde; se mai inabusa impreuna cca 5 minute.

Legumele cu antricot de vita si smantana se serveste calde, cu garnitura de cartofi natur, morcovi, fasole verde si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise