Legume cu cotlet de porc (Jardinier)

Pentru legume cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100g (ml)
  • unt - 50 g
  • faina - 25 g
  • morcovi - 250 g
  • orez - 50 g
  • cartofi - 750 g
  • lapte - 125 ml
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 375 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • mazare verde proaspata/conserva - 250 g/150 g

Mod de preparare

Pentru legume cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in 100 ml apa. Fasolea verde si mazarea proaspata se curata, se spala bine si se fierb (cele conservate se scurg de lichid si se trec sub jet de apa rece). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Morcovii se inabusa in 25 g unt cu 25 ml apa. Bucatile de cotlet se aseaza intr-un vas uns cu 50 g untura sau ulei, se adauga putina apa si se introduce la cuptor pentru a se fierbe inabusit. in 50 g untura sau ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, amestecand continuu. Se adauga cantitatea de apa ramasa si se fierbe cca 5 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete se presara sare si se fierb impreuna 5-10 minute. Cand morcovii sunt gata se fierb 5 minute impreuna cu fasolea verde si mazarea, vinul si sarea. Din cartofi, lapte, sare si unt se prepara piureul.

Se serveste pe platou cu garnitura de orez, piure de cartofi, morcovi, mazare si fasole verde soté. Deasupra se presara patrunjel verde. Legumele cu cotlet de porc se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci