Legume cu cotlet de porc si ciuperci

Pentru legume cu cotlet de porc si ciuperci carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat putin si se sareaza. Ficatul se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare proaspata/conserva - 250 g/125 g
  • faina - 25 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • vin alb - 25 ml
  • cotlet de porc - 600 g
  • ficat de porc - 250 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru legume cu cotlet de porc si ciuperci carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat putin si se sareaza. Ficatul se spala, se taie fasii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe (cea conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece). Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de cotlet se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. Ficatul, ciupercile si mazarea se inabusa in grasimea ramasa de la cotlete, dupa care se adauga jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si cca 375 ml apa fiarta; se fierb 15 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.

Legumele cu cotlet de porc si ciuperci se servesc calde, astfel: pe fiecare cotlet, se aseaza ficat, ciuperci, mazare de jur-imprejur, sos cu garnitura de cartofi natur si deasupra se presara patrunjel verde.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Chiftele de cartofi cu dovlecel
3
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez