Limba cu masline

Spala limba in apa rece ,curat-o de pielite,si freac-o cu malai pentru a o curata de toxinele din pori.Pune-o la fiert in apa rece pentru 20 de minute

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • O limba de vaca sau 2-3buc.de limba de porc
  • 3cepe
  • 50ml de ulei
  • suc de rosii
  • apa
  • o foaie de dafin
  • citeva boabe de piper
  • sare
  • 200-250gr de masline
  • un pahar de vin roze(la limba de vaca)sau un pahar de vin alb la limba de porc
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spala limba in apa rece ,curat-o de pielite,si freac-o cu malai pentru a o curata de toxinele din pori.Pune-o la fiert in apa rece pentru 20 de minute.Ia spuma ,dupa care scoate-o si lasa-o sa se raceasca putin,cit sa o poti curata de pielita poroasa.Pune-o iarasi la fiert pentru cca doua ore.Incearc-o cu furculita sa vezi daca este bine fiarta.Limba cu cit este mai bine fiarta ,cu atit este mai gustoasa.Pune intre timp maslinele la desarat(30 de minute)in apa rece.Toaca ceapa solzisori,pune-o la rumenit in ulei,pina devine aurie.Stinge cu sucul de rosii si lasa sa dea in fiert,adauga zeama de la limba,adauga piperul,foaia de dafin,sare si feliile de limba.Lasa sa mai fiarba putin,iar cind limba este aproape fiarta ,adauga maslinele desarate si vinul.Da la cuptor pentru zece minute sa mai scada (nu foarte mult deoarece ;dupa ce se raceste ,sosul se ingroasa)putin si adauga citeva felii de lamaie(lamaia nu trebuie sa fiarba mult fiindca amareste mancarica).


Serveste-o rece !Este mai gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa