Limba cu masline

Spala limba in apa rece ,curat-o de pielite,si freac-o cu malai pentru a o curata de toxinele din pori.Pune-o la fiert in apa rece pentru 20 de minute

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • O limba de vaca sau 2-3buc.de limba de porc
  • 3cepe
  • 50ml de ulei
  • suc de rosii
  • apa
  • o foaie de dafin
  • citeva boabe de piper
  • sare
  • 200-250gr de masline
  • un pahar de vin roze(la limba de vaca)sau un pahar de vin alb la limba de porc
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spala limba in apa rece ,curat-o de pielite,si freac-o cu malai pentru a o curata de toxinele din pori.Pune-o la fiert in apa rece pentru 20 de minute.Ia spuma ,dupa care scoate-o si lasa-o sa se raceasca putin,cit sa o poti curata de pielita poroasa.Pune-o iarasi la fiert pentru cca doua ore.Incearc-o cu furculita sa vezi daca este bine fiarta.Limba cu cit este mai bine fiarta ,cu atit este mai gustoasa.Pune intre timp maslinele la desarat(30 de minute)in apa rece.Toaca ceapa solzisori,pune-o la rumenit in ulei,pina devine aurie.Stinge cu sucul de rosii si lasa sa dea in fiert,adauga zeama de la limba,adauga piperul,foaia de dafin,sare si feliile de limba.Lasa sa mai fiarba putin,iar cind limba este aproape fiarta ,adauga maslinele desarate si vinul.Da la cuptor pentru zece minute sa mai scada (nu foarte mult deoarece ;dupa ce se raceste ,sosul se ingroasa)putin si adauga citeva felii de lamaie(lamaia nu trebuie sa fiarba mult fiindca amareste mancarica).


Serveste-o rece !Este mai gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola