Limba cu sos de vin

Se fierbe limba, se curata si se asaza intr-o cratita peste un strat de slanina afumata, ceapa taiata felii subtiri, morcovul taiat cit mai subtire, u

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 limba
  • 3-4 cepe
  • 1 morcov
  • 100 gr. slanina afumata
  • 2 pahare vin alb
  • 1 pahar cu supa
  • 4-5 catei usturoi
  • 300 gr. macaroane
  • bulion de rosii
  • brinza
  • 3-4 linguri unt

Mod de preparare

Se fierbe limba, se curata si se asaza intr-o cratita peste un strat de slanina afumata, ceapa taiata felii subtiri, morcovul taiat cit mai subtire, usturoiul taiat. Se toarna un pahar de vin alb, un pahar de supa, sare, piper. Se acopera si se fierbe la foc potrivit pina ce scade. Se adauga din nou un pahar de vin, un pahar de supa, toate fierbinti. Se acopera si se fierbe la foc potrivit pina scade. Se toarna din nou un pahar de vin si zeama de carne si se da la cuptor 3 ore. Separat se fierb macaroanele, se amesteca cu sos de rosii, cu unt si brinza. Sosul de la limba se degreseaza si se trece prin sita.
Limba se serveste inconjurata cu macaroane si sosul separat in sosiera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori