Limba de oaie cu sos de legume

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita patrunde usor in ea. Dupa ce se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-10 limbi de oaie
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 1 ceasca de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 cuisoare
  • scortisoara
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat sa o acopere si cu un praf de sare. Se fierbe pana cand furculita patrunde usor in ea. Dupa ce se scoate fiecare limba, se curata de pielita groasa de deasupra, apoi se taie felii si se asaza pe un platou. Separat se curata zarzavatul, se taie fideluta dupa ce s-a spalat bine si se pune intr-un vas emailat cu o ceasca de unt. Se inmoaie pe foc mic sl se adauga vinul si o ceasca de apa. Se sareaza dupa gust, se acopera vasul si se fierbe o jumatate de ora. Cand este bine fiert, se trece zarzavatul prin sita, se amesteca, cu o lingurita de faina si se pune din nou la fiert zece minute. Sosul astfel obtinut se toarna fierbinte peste feliile de limba .
Pofta buna!

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tarta cu spanac

Salata de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc