Limbă de porc cu sos de smântână

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun la fiert la foc mic.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Limbă de porc cu sos de smântână

Ingrediente

  • - 500 grame bucati de limba de porc fiarta
  • smantana- 300 grame
  • 3 legaturi de marar potrivite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina de grau
  • o ceasca mare de lapte sau zeama in care a fiert limba
  • zeama de lamaie ( facultativ ) se poate adauga atunci cand e servita

Mod de preparare

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun la fiert la foc mic ca sa scoata toata spuma, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si se lasa la racorit putin . Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Zeama in care au fiert se strecoara prin tifon. Se pun iarasi la fiert impreuna cu o ceapa intreaga care o aruncam.
Cand sunt gata se feliaza felii sau bucati potrivite.
Amestecam o cana cu lapte sau zeama in care au fiert limbile cu lingura de faina si smantana. Adaugam mararul taiat, potrivim de sare si piper si toate astea le turnam peste feliile de limba. Dam cateva clocote.Mancarea este dulce, de aceea dupa gust putem adauga la fiert zeama de lamaie sau punem lamaie atunci cand mancam.


Limba de porc cu sos de smantana se consuma calda cu mamaliga si muraturi, sau salate de sezon.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena