Limba de vita cu masline

Pentru limba de vita cu masline carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • limba de vita - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • masline - 250 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • faina - 50 g
  • vin rosu- 100 ml
  • ulei - 100 ml
  • lamaie 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de vita
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru limba de vita cu masline carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii subtiri. Maslinele se spala si se oparesc; apa se indeparteaza. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faina se cerne. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare si se indeparteaza spuma. Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga morcovi, telina, cubul MAGGI, sare si piper si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa rece, se completeaza cu supa in care a fiert limba si se fierbe cca 30 minute. Limba fiarta se scoate separat intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Sosul se paseaza peste bucatile de limba, se fierb impreuna 10-15 minute, adaugand masline, iar la sfarsit vinul.

Limba de vita cu masline se serveste calda sau rece, cu felii de lamaie si patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise