Limba de vita cu sos de smantana

Pentru limba de vita cu sos de smantana carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina radacina se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • limba de vita - 1 kg
  • cartofi - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • smantana - 800 g
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru limba de vita cu sos de smantana carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina radacina se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Limba de vita se pune la fiert in apa rece cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga ceapa, morcovi, telina, jumatatea de cub MAGGI si se fierb in continuare. Limba fiarta se scoate intr-un vas cu apa rece, se curata de pielite si se taie felii. Morcovii fierti se taie felii pentru decor. Smantana se toarna peste bucatile de limba si se fierb impreuna 5-10 minute.

Limba de vita cu sos de smantana se serveste calda, cu decor din felii de morcov, garnitura de cartofi natur, cu unt si patrunjel verde deasupra (sau garnituri din paste fainoase, orez si altele).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita