Limba delicioasa cu sos de smantana

Pentru limba delicioasa cu sos de smantana se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putina faina de malai pentru a se duce orice murdarie care ar fi intre pori.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 limbi
  • 3 cepe
  • 1 lingura unt
  • ½ lingura faina
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 boabe piper
  • 1 cana smantana
  • sare

Mod de preparare

Pentru limba delicioasa cu sos de smantana se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putina faina de malai pentru a se duce orice murdarie care ar fi intre pori. Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita. Se pune limba la fiert intr-o cratita cu apa rece, 2 cepe, cateva fire de patrunjel, frunza de dafin, boabele de piper, sare. Cand incepe sa clocoteasca se ia spuma, se acopera si se lasa sa fiarba la foc redus cca 3 ore (limba de vitel sau purcel este gata mai repede). Se curata de pielita, se taie felii si se aseaza in cratita. Se rumeneste o ceapa taiata marunt cu o lingura de unt. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina. Se mai prajeste putin, se stinge cu 2 cesti de zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smantana, se toarna peste limba si se pune sa mai fiarba vreo 10 minute la foc mic.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc