Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o for
Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga
Se serveste fierbinte
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii