Limba umpluta

Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o for

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba mare de vita
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 felie piine muiata in lapte
  • unt
  • 1/2 lingura faina
  • 3 linguri smintina
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciuperci umplute cu carne
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu carne

Poate fac schimb cu Merisor:))

Ciuperci umplute cu carne
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos