Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). In
Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si piper si se fac perisoarele. Intr-o cratita se pune 1/2 pachet de unt (sau mai putin, dupa cum doreste fiecare) si prazul taiat rondele, la calit. Lasam prazul sa se cristalizeze, nu sa se arda si apoi turnam apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care incepem sa punem perisoarele.
Dupa ce am pus perisoarele, taiem ciupercile si le punem in cratita. Lasam sa fiarba si facem sosul: faina se amesteca cu smantana si cu un polonic de zeama din cratita. Adaugam sosul, amestecam cu grija si lasam sa scada. Cand a scazut suficient, adaugam mararul tocat marunt, mai dam un clocot si inchidem focul.
Se serveste calda cu verdeata tocata marunt. Reteta Mancare de perishoare si ciuperci cu sos alb a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Alte retete cu perisoare gasiti aici:
Perisoare din piept de pui cu sos de rosii,
Perisoare cu verdeata,
Perisoare cu sos de smintina si ceapa
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereAm sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am...
Drob de curcan in foietajDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii