Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). In

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • o lingura faina
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 praz potrivit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si piper si se fac perisoarele. Intr-o cratita se pune 1/2 pachet de unt (sau mai putin, dupa cum doreste fiecare) si prazul taiat rondele, la calit. Lasam prazul sa se cristalizeze, nu sa se arda si apoi turnam apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care incepem sa punem perisoarele.

Dupa ce am pus perisoarele, taiem ciupercile si le punem in cratita. Lasam sa fiarba si facem sosul: faina se amesteca cu smantana si cu un polonic de zeama din cratita. Adaugam sosul, amestecam cu grija si lasam sa scada. Cand a scazut suficient, adaugam mararul tocat marunt, mai dam un clocot si inchidem focul.


Se serveste calda cu verdeata tocata marunt. Reteta Mancare de perishoare si ciuperci cu sos alb a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare gasiti aici:

Perisoare din piept de pui cu sos de rosii,

Perisoare cu verdeata,

Perisoare cu sos de smintina si ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc