Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). In

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • o lingura faina
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 praz potrivit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si piper si se fac perisoarele. Intr-o cratita se pune 1/2 pachet de unt (sau mai putin, dupa cum doreste fiecare) si prazul taiat rondele, la calit. Lasam prazul sa se cristalizeze, nu sa se arda si apoi turnam apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care incepem sa punem perisoarele.

Dupa ce am pus perisoarele, taiem ciupercile si le punem in cratita. Lasam sa fiarba si facem sosul: faina se amesteca cu smantana si cu un polonic de zeama din cratita. Adaugam sosul, amestecam cu grija si lasam sa scada. Cand a scazut suficient, adaugam mararul tocat marunt, mai dam un clocot si inchidem focul.


Se serveste calda cu verdeata tocata marunt. Reteta Mancare de perishoare si ciuperci cu sos alb a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare gasiti aici:

Perisoare din piept de pui cu sos de rosii,

Perisoare cu verdeata,

Perisoare cu sos de smintina si ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide