Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, piper macinat.
Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, amestec de piper proaspat macinat, jumatate din cantitatea de vin, praful de telina si salvie, dafin si se pune cu putin ulei si un pahar de apa la fiert inabusit intr-un vas cu fund gros. Eu ceapa o tai pestisori si o topesc inabusit cu apa si ulei separat pana se patrunde bine. Cand e gata adaug sucul de rosie sau bulionul.La inabusit ceapa pun putin ulei ca impreuna cu cel din carne sa nu fie prea uleioasa mancarea la final.
Cand carnea este patrunsa adaug ceapa cu bulionul si catravetii murati si las la fiert la foc mic circa o ora, invartind din cand in cand.
Restul de vin il amestec cu o lingurita de faina si il adaug in mancarica ca sa se lege sosul.Pun o lingura de miere de albine care va inobila gustul sosului usor acrisor dandu-i o savoare deosebita. Potrivesc de sare acum, daca mai trebuie adaug sau nu dupa cum au lasat castravetii.Mai las sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Intrucat aceasta mancare este acrisoara de la vin, bulion si castravetii murati se consuma cu garnitura dulce cum ar fi ardeii copti cu smantana si piper proaspat macinat, alaturi de o mamaliguta calda.Este o mancare aleasa care aduna in ea gustul special al unor muraturi bine facute cu cel de ceapa si carnita frageda.
Mâncarea din pulpă de porc cu castraveţi muraţi o servesti dandu-i fata cu smantana si patrunjel frunze tocat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii