Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, piper macinat.
Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, amestec de piper proaspat macinat, jumatate din cantitatea de vin, praful de telina si salvie, dafin si se pune cu putin ulei si un pahar de apa la fiert inabusit intr-un vas cu fund gros. Eu ceapa o tai pestisori si o topesc inabusit cu apa si ulei separat pana se patrunde bine. Cand e gata adaug sucul de rosie sau bulionul.La inabusit ceapa pun putin ulei ca impreuna cu cel din carne sa nu fie prea uleioasa mancarea la final.
Cand carnea este patrunsa adaug ceapa cu bulionul si catravetii murati si las la fiert la foc mic circa o ora, invartind din cand in cand.
Restul de vin il amestec cu o lingurita de faina si il adaug in mancarica ca sa se lege sosul.Pun o lingura de miere de albine care va inobila gustul sosului usor acrisor dandu-i o savoare deosebita. Potrivesc de sare acum, daca mai trebuie adaug sau nu dupa cum au lasat castravetii.Mai las sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Intrucat aceasta mancare este acrisoara de la vin, bulion si castravetii murati se consuma cu garnitura dulce cum ar fi ardeii copti cu smantana si piper proaspat macinat, alaturi de o mamaliguta calda.Este o mancare aleasa care aduna in ea gustul special al unor muraturi bine facute cu cel de ceapa si carnita frageda.
Mâncarea din pulpă de porc cu castraveţi muraţi o servesti dandu-i fata cu smantana si patrunjel frunze tocat.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineSpring rolls este o reteta rapida si delicioasa din bucataria asiatica.
Spring rolls - Pachetele de primavaraDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii