Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Gustoasa!

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • sare
  • cimbru uscat
  • 200 g costita afumatura(orice fel de afumatura)
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • marar verde

Mod de preparare

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30 minute in prima apa, apoi se scurge, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se acopera si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Cand boabele s-au inmuiat si fasolea este fiarta, se incinge un pic de ulei in tigaie si prajim afumatura, taiata, o scoatem din ulei, o aruncam in oala cu fasole si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoarea mica, cateii de usturoi feliati subtire. Cand totul se caleste si se inmoaie capatand aspect sticlos, se adauga pasta de tomate si faina, se amesteca bine si se stinge cu un pic de supa de la fasolea din oala, se amesteca usor pana ce obtinem un amestec cremos si adaugam totul in oala cu fasole. Lasam sa clocoteasca, amestecand continuu pana se leaga bine mancarica, se potriveste de sare, se presara cimbru si foile e dafin, oprim focul si presaram deasupra mararul taiat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide