Mazare cu perisoare

Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr carne de gasca
  • rata sau curcan
  • dezosata fiarta in supa
  • 100-150 gr de orez fiert
  • 1 ou
  • jumatate de conserva de mazare boabe sau jumatate de pachet congelat
  • 1 ceapa
  • 2 ciuperci
  • 2 linguri de unsoare de gasca
  • sare
  • boia
  • piper macinat
  • cimbru
  • 2 linguri de ketchup

Mod de preparare

Carnea fiarta se macina, se amesteca si se framanta cu sare, piper, cimbru, orez si 1 ou. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in unsoarea de gasca, se adauga ciupercile taiate si se prajesc cateva minute, se presara cu boia si se toarna 200 ml de zeama din conserva sau apa peste.

Din pasta de carne, se formeza gomboturi care se pun la fiert sub capac, aproximativ 10 minute in saramura de ceapa cu ciuperci. Intre timp se misca din cand in cand cratita, pentru ca gomboturile sa se intoarca dar aveti grija sa nu se rupa.

Cand sunt gata se ia capacul si se aseaza mazarea peste perisoare si se presara cu ketchup. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se toarna zeama sau apa incat sa le acopere. Se acopera din nou si se pun in cuptorul preincalzit inca 15 minute.
Alte retete recomandate:

Chiftele dovlecei

Dovlecei la cuptor

Ciorba de dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci