Zbarciogii sunt primii bureti ce apar in paduri, si pot fi culesi in luna aprilie. merg perfect in tocanite, servite langa medalioane de vita.
Puneti ciupercile uscate intr-un mic castron si turnati peste ele apa clocotita pana cand le acoperiti. Separat, tocati marunt jumatate din cimbru si amestecati-l cu putin ulei de masline. Frecati medalioanele de vita cu amestecul de cimbru si ulei si lasati-le 10 minute la marinat. Incingeti o tigaie mare de teflon, asezonati fripturile pe ambele parti cu sare si piper negru si frigeti-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte. In acest interval, se vor rumeni usor si vor fi patrunse mediu, asa cum imi plac mie. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin - dupa gust. Scoateti carnea din tigaie si asezati-o pe un platou. Va avea nevoie de 4-5 minute ca sa se raceasca, timp in care puteti pregati sosul. Micsorati focul, mai adaugati in tigaie putin ulei de masline si apoi puneti in ea hasmele, usturoiul si restul de cimbru. Dupa 1 minut, scurgeti de apa zbarciogii si aruncati-i in tigaie. Mie imi place sa las trei sferturi dintre ciuperci intregi, iar pe celelalte sa le toc marunt. Turnati vinul Marsala. Acesta poate face flama in tigaie (cam 20 de secunde), ceea ce e bine, asa ca nu va speriati. Va mirosi fantastic. Adaugati creme fraiche si toata zeama lasata de carne. Asezonati dupa gust. Sosul trebuie sa se lipeasca putin de lingura, dar diluati-l cu apa daca e prea gros.
Pentru fiecare persoana, portionati cate 2 medalioane, turnati deasupra sosul pregatit si serviti impreuna cu o garnitura gustoasa si satioasa, cum este piureul de cartofi sau cel de telina. E la fel de bun si cu legume inabusite sau risotto
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii