Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketu
Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketuri, dar nu sunt la fel de gustosi ca si cei pregatiti acasa.
Melcii puteti sa ii culegeti dintr-o zona cu multa verdeata dupa o ploaie sau cand e vreme umeda sau daca nu vreti sa cautati dupa ei apelati la o ferma de melci.
Prima data trebuie sa fierbem circa 5 minute melcii in apa cu sare si otet, dupa care ii scoatem unul cate unul din cochilie. Se indeparteaza partea inchisa la culoare dinspre capatul cochiliei, se pastreaza doar \"talpa\" si partea alba de deasupra. Cand am terminat cu aceasta operatiune ii mai oparim o data si ii spalam pana nu mai sunt lipiciosi. Dupa ce am terminat aceasta operatiune ii lasam sa se marineze vreo doua ore la rece cu ulei de masline, zeama de lamaie si crengute de rozmarin.
Pregatim si unul aromat cu care vom indesa melcii inapoi in cochilie. Se pune intr-un bol unt, branza feta sau ceva sortiment de branza foarte cremos, sare, piper verde proaspat macinat, usturoi pisat, frunzele de rozmarin si cele de salvie tocate marunt, un pic de zeama de lamaie si uleiul de masline ramas de la marinat.
Cand am terminat si cu aceasta etapa trecem la ansamblare. Cochiliile pe care le-am spalat si uscat deja se iau si se potrivesc inapoi cu melcii, dupa care acopreim deschizatura cochiliei cu unt aromat. Daca v-ati plictisit dupa primii 10 melci, puteti sa ii ambalati intr-o folie de aluminiu cu unt aromat cu tot, insa rezultatul nu e acelasi. Cei copti in cochilie sunt mult mai fragezi si mai gustosi.
Se servesc cu paine prajita.
Alte retete recomandate
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii