Melci cu unt aromat

Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Melci cu unt aromat

Ingrediente

  • 20 de melci
  • 100 g unt
  • frunze de salvie
  • frunze de rozmarin
  • sare
  • piper verde
  • ulei de masline
  • 100 g branza feta
  • 3 catei de usturoi
  • o lamaie

Mod de preparare

Melcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata pregatiti si in hypermarketuri, dar nu sunt la fel de gustosi ca si cei pregatiti acasa.

Melcii puteti sa ii culegeti dintr-o zona cu multa verdeata dupa o ploaie sau cand e vreme umeda sau daca nu vreti sa cautati dupa ei apelati la o ferma de melci.

Prima data trebuie sa fierbem circa 5 minute melcii in apa cu sare si otet, dupa care ii scoatem unul cate unul din cochilie. Se indeparteaza partea inchisa la culoare dinspre capatul cochiliei, se pastreaza doar \"talpa\" si partea alba de deasupra. Cand am terminat cu aceasta operatiune ii mai oparim o data si ii spalam pana nu mai sunt lipiciosi. Dupa ce am terminat aceasta operatiune ii lasam sa se marineze vreo doua ore la rece cu ulei de masline, zeama de lamaie si crengute de rozmarin.

Pregatim si unul aromat cu care vom indesa melcii inapoi in cochilie. Se pune intr-un bol unt, branza feta sau ceva sortiment de branza foarte cremos, sare, piper verde proaspat macinat, usturoi pisat, frunzele de rozmarin si cele de salvie tocate marunt, un pic de zeama de lamaie si uleiul de masline ramas de la marinat.

Cand am terminat si cu aceasta etapa trecem la ansamblare. Cochiliile pe care le-am spalat si uscat deja se iau si se potrivesc inapoi cu melcii, dupa care acopreim deschizatura cochiliei cu unt aromat. Daca v-ati plictisit dupa primii 10 melci, puteti sa ii ambalati intr-o folie de aluminiu cu unt aromat cu tot, insa rezultatul nu e acelasi. Cei copti in cochilie sunt mult mai fragezi si mai gustosi.


Se servesc cu paine prajita.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Ciorba de vita cu galuste bavareze
5
Ciorbe

Ciorba de vita cu galuste bavareze

O ciorba care sa ne incalzeasca pe timpul rece

Ciorba de vita cu galuste bavareze
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!