Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu condimente si legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: rosii, ceapa, usturoi, dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecel, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel.
Carnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare, piper si ierburile din Provence. In functie de tipul de rosii alese, se procedeaza in felul urmator: rosiile uscate se inmoaie 20 minute in apa fierbinte, rosiile proaspete sau din conserva se scurg de zeama si se toaca.
Rosiile se amesteca cu boabe de piper verde si se umple pulpa de miel cu acest amestec, ruland-o. Se leaga cu sfoara.
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se aseaza cu carnea, impreuna cu foile de dafin. Se pune pulpa la cuptor. Se stinge cu vin si supa si se acopera vasul. Se tine timp de 2 ore.
Morcovii si dovleceii se taie felii, iar rosiile in sferturi. Cu 20 de minute inainte de a scoate friptura, se adauga legumele, rozmarinul si cimbrul.
Friptura se taie felii si se serveste cu sos si legume.
Alte retete recomandate:
Drob
Ciorba radauteana
Ciuperci umplute
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii