Miel cu condimente si legume

Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu condimente si legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: rosii, ceapa, usturoi, dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecel, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de Provence
  • 50g rosii din conserva sau uscate
  • 3 linguri boabe de piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei  de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g rosii proaspete
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire cimbru
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Carnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare, piper si ierburile din Provence. In functie de tipul de rosii alese, se procedeaza in felul urmator: rosiile uscate se inmoaie 20 minute in apa fierbinte, rosiile proaspete sau din conserva se scurg de zeama si se toaca.

Rosiile se amesteca cu boabe de piper verde si se umple pulpa de miel cu acest amestec, ruland-o. Se leaga cu sfoara.

Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se aseaza cu carnea, impreuna cu foile de dafin. Se pune pulpa la cuptor. Se stinge cu vin si supa si se acopera vasul. Se tine timp de 2 ore.

Morcovii si dovleceii se taie felii, iar rosiile in sferturi. Cu 20 de minute inainte de a scoate friptura, se adauga legumele, rozmarinul si cimbrul.


Friptura se taie felii si se serveste cu sos si legume.

Alte retete recomandate:

Drob

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola