Miel cu orez

Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 80 gr. cepe mici
  • 80 gr. brinza rasa
  • 120 ml vin rosu
  • 6 cesti zeama de pasare
  • incalzita si
  • limpezita
  • 400 gr. orez
  • 450 gr. friptura de miel taiata marunt
  • 180 gr. inimi de anghinare marinate
  • nescurse si maruntite
  • o capatina usturoi tocat marunt. Pentru sosul de pasare: 1
  • 4 kg piept de pasare
  • cu os
  • 6 cesti apa
  • 2 legaturi tulpini de telina maruntita
  • 2 morcovi maruntiti
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 1 lingura busuioc uscat

Mod de preparare

Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind. La urma se strecoara si se pastreaza la rece.

Pentru mincare: Se incalzeste uleiul cu untul intr-o cratita mare la temperatura medie. Se adauga cepele si se calesc pentru

2-3 minute. Se toarna orezul si se amesteca bine pina la acoperire, cam un minut. Se toarna vinul care va fi absorbit de orez, in 2-3 minute. Apoi se amesteca, succesiv, cite o jumatate de ceasca din zeama de pasare, asteptind sa fie absorbita pina se adauga urmatoarea jumatate de ceasca de zeama. Se pastreaza pentru final un sfert de ceasca de zeama. Dupa circa 20 minute, orezul se va inmuia, dar va fi destul de consistent. Se opreste focul. Se adauga restul de zeama, brinza, carnea de miel, usturoiul si anghinarea. Se amesteca bine cu orezul si se serveste pe farfurii calde. Mincarea trebuie sa fie cu sos mult. Sosul de pasare se poate pregati dinainte si poate fi folosit si la alte preparate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Tort de portocale cu crema
2
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Prajitura cu capsuni, bezea si crumble
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni, bezea si crumble

Puteam s-o denumesc simplu "Crumble cu capsuni" dar nu este chiar un aluat clasic de crumble. Am preparat aceasta prajitura...

Prajitura cu capsuni, bezea si crumble
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori