Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece.
Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala cu apa rece si se extrage sucul. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Mazarea verde conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Bucatile de miel se introduc in apa rece cu sare si telina; cand incepe sa fiarba, se spumeaza. Se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa si se fierb 15 minute. Supa obtinuta se strecoara. in 50 ml ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, sare, 700-800 ml de supa si cubul MAGGI. Se fierbe 15 minute. Sosul obtinut se strecoara, se amesteca cu smantana, galbenus de ou si se fierb 8-10 minute. Se adauga bucatile de carne si mazarea. Sucul de lamaie se adauga inainte de final.
Mielul cu sos de smantana se serveste cu unt topit deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii