Miel cu sos de smantana (Fricase)

Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • ceapa - 50 g
  • smantana - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • oua - 1 galbenus
  • ulei - 100 ml
  • unt - 50 g
  • mazare verde conserva - 250 g
  • faina - 50 g
  • lamaie - 50 g
  • sare dupa gust
  • telina si patrunjel radacina - 50 g

Mod de preparare

Pentru miel cu sos de smantana ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina, se curata, se spala si se cresteaza in patru. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala cu apa rece si se extrage sucul. Carnea de miel se spala, se portioneaza si se sareaza. Mazarea verde conserva se scurge de lichid, se trece sub jet de apa rece. Bucatile de miel se introduc in apa rece cu sare si telina; cand incepe sa fiarba, se spumeaza. Se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa si se fierb 15 minute. Supa obtinuta se strecoara. in 50 ml ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, sare, 700-800 ml de supa si cubul MAGGI. Se fierbe 15 minute. Sosul obtinut se strecoara, se amesteca cu smantana, galbenus de ou si se fierb 8-10 minute. Se adauga bucatile de carne si mazarea. Sucul de lamaie se adauga inainte de final.

Mielul cu sos de smantana se serveste cu unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
5
Ceaiuri

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Astazi iti voi arata cum iti poti prepara rapid o bautura recoritoare 100% naturala: Ceai rece de casa cu portocala si lamaie

Ceai rece de casa cu portocala si lamaie
Parteneri
Insule de ciuperci cu Miez de Lapte
Bucataras.RO

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran