Miel haiducesc

Mielul se taie, se scot intestinele si maruntaiele, se lasa cu blana sau se jupoaie si se frige intreg infipt intr-o frigare mare. Se face foc viu de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 miel
  • 4-5 cepe mari
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de vin
  • usturoi

Mod de preparare

Mielul se taie, se scot intestinele si maruntaiele, se lasa cu blana sau se jupoaie si se frige intreg infipt intr-o frigare mare. Se face foc viu de vreascuri sau de curpeni de vita de vie, se propteste frigarea pe doi stalpi la 1 m inaltime si se frige mielul pana cand se rumeneste. Cavitatea abdominala a mielului se spala si se umple cu cepele tocate si un pahar de vin alb. Mielul se sareaza pe dinafara si se pipereaza dupa gust, dupa care se unge cu ulei. Frigerea dureaza cel putin doua ore.
Alte retete:

Castraveti bulgaresti

Lasagna

Ghiveci de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc