Miel umplut

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O pulpa de miel de 1-1
  • 5 kg
  • maruntaie de miel
  • o cana de orez
  • 4 linguri de unt
  • o lingura de faina
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de lingura de sare. Ceapa si maruntaiele, tocate marunt, se rumenesc putin in doua linguri de unt incins, apoi se toarna peste orez, se amesteca bine si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba, Ia foc mic. Apoi se scot si se omogenizeaza cu mararul si cu o jumatate din cantitatea de patrunjel, tocate marunt, adaugand sare, piper si o lingura de unt. Intre timp, pulpa, curatata si spalata bine, se cresteaza adanc pe lungime, gaura sa se ajunga pe partea cealalta. Se umple cu compozitia, apoi se cos marginile taieturii si pulpa se da la cuptor, intr-o tava unsa in prealabil cu restul de unt. Faina se dizolva in putina apa calduta, apoi se amesteca bine cu vinul, se potriveste cu sare si piper, iar sosul obtinut se toarna peste pulpa de miel. Se lasa pana cand se patrunde bine carnea, intorcand-o din cand in cand si completand sosul cu cate putina apa calduta, daca scade prea mult.
Alte mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Cele mai apreciate rețete
Cheesecake cu capsuni
1
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
3
Retete fara gluten

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de...

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Chiftele din carne si legume, la cuptor
4
Aperitive cu carne

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Parteneri
Cartofi in crusta de mustar
Bucataras.RO

Cartofi in crusta de mustar

Pentru reteta m-am inspirat de la ADRY88 >:D< ... Rezultatul e unul foarte reusit !!!

Cartofi in crusta de mustar
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Varza noua calita in tuci
ReteteCulinare.RO

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate