Mincare chinezeasca

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte. Se incalzeste va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 portii
  • 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os)
  • taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid)
  • 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde
  • se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari)
  • 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale)
  • 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze
  • ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite
  • pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele)
  • ulei de alune sau ulei din seminte de susan
  • soy sauce
  • rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 gr uscati)
  • 1-2 oua
  • (nu se pune cartofi
  • patrunjel radacina
  • pastirnac
  • etc.. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas
  • boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti
  • mexicane
  • etc.)

Mod de preparare

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.

Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct "soy sauce" si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.

VARIATIE: Daca vreti, in alta zi puteti sa omiteti taiteii si sa fierbeti separat orez cu apa (1 parte orez si 2 parti apa), intr-un vas cu teflon, fara sa invirtiti in el pina este gata. Cind toata apa s-a absorbit (dar sa nu fie uscat de tot), cu furculita il afinati putin si il serviti ca si garnitura la vegetalele pregatite chinezeste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!