Mincare chinezeasca

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte. Se incalzeste va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 portii
  • 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os)
  • taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid)
  • 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde
  • se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari)
  • 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale)
  • 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze
  • ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite
  • pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele)
  • ulei de alune sau ulei din seminte de susan
  • soy sauce
  • rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 gr uscati)
  • 1-2 oua
  • (nu se pune cartofi
  • patrunjel radacina
  • pastirnac
  • etc.. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas
  • boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti
  • mexicane
  • etc.)

Mod de preparare

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.

Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct "soy sauce" si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.

VARIATIE: Daca vreti, in alta zi puteti sa omiteti taiteii si sa fierbeti separat orez cu apa (1 parte orez si 2 parti apa), intr-un vas cu teflon, fara sa invirtiti in el pina este gata. Cind toata apa s-a absorbit (dar sa nu fie uscat de tot), cu furculita il afinati putin si il serviti ca si garnitura la vegetalele pregatite chinezeste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa