Mititei din carne de vita

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg. carne de vita de la ceafa
  • 200 gr. grasime de porc sau de vita
  • 15 gr. bicarbonat de sodiu 1.5 gr. slitra (salpetru)
  • 2 gr. praf de cimbru (facultativ)
  • 3-4 dinti de usturoi
  • 5 gr. ardei iute
  • 5 gr. piper negru macinat
  • 2 gr. piper alb macinat
  • 1/2 de ceasca zeama de oase
  • 7-8 gr. sare
  • 1 gr. zahar

Mod de preparare

Carnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si cu praful de ardei iute si cu praful de cimbru. Este recomandat sa se pastreze carnea la rece 24 de ore pentru fragezire. Aceasta compozitie se toaca din nou cu masina cu sita deasa. In zeama de oase se adauga silitra, zaharul, sarea si bicarbonatul si se amesteca pina la dizolvare. Aceasta solutie se toarna peste carne si se framinta bine. Compozitia obtinuta se trece prin masina cu pilnie, obtinindu-se mititei.(In lipsa masinei cu pilnie se formeaza mititeii manual).Mititeii se frig pe gratarul incins. Se intorc mereu in timpul frigarii (se pot praji si in tigaie cu putin ulei).
Preparatul se serveste pe platou cu garnitura de cartofi prajiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
1
Retete culinare

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Punch
2
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch
Urzici picante cu tofu crocant
3
Mancaruri de post

Urzici picante cu tofu crocant

Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine (A, B, C), dar și de minerale (fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită...

Urzici picante cu tofu crocant
Cheesecake cu capsuni
4
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Muffins cu lime si ciocolata alba
5
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Parteneri
Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
Bucataras.RO

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

O prajitura care se poate prepara oricand, se face usor, iar daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru o pascuta...

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni