Moghrabieh (cus cus libanez)

Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se arda. Puiul se spala si s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Moghrabieh (cus cus libanez)

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de moghrabieh 2 cepe 1 pui ( sau pulpe
  • ciocanele
  • ce vreti voi) 1/2 conserva naut ( eu nu am avut) 100 g seminte de pin 1/8 lingurita turmeric 1/2 lingurita 7 spices pepper 1/4 lingurita scortisoara sare 1 lingura ulei

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se arda. Puiul se spala si se portioneaza, apoi se prajeste putin, fara ulei, se scoate apoi pe o farfurie. Se caleste ceapa taiata mai mare. Se adauga apoi moghrabia, conserva de naut (eu n-am avut), condimentele  si se mai lasa 1-2 minute. Se toarna totul intr-o tava, iar peste se pun bucatile de carne. Se toarna 3 cani de apa + 1 cub concentrat de legume sau supa de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la 425 F/220 C pentru aproximativ 1 h si 15 min. Verificati sa fie fiarta moghrabia. Daca mai e nevoie adaugati apa/supa. Dupa indepartati folia si mai lasati 10 min sa se bronzeze puiul.


Presarati peste semintele de pin si serviti cu salata. Reteta Moghrabien (cus cus libanez) a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete gasiti aici: Biriani de pui, Kibbe prajit, Falafel Sihab - chiftelute naut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori