Muguri de bambus cu sos de carne picant

Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se folosesc imediat. Ii taie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g muguri de bambus proaspeti sau conservati
  • 3 linguri de ulei
  • 1
  • 5 linguri de untura
  • 100 g carne de porc tocata
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1
  • 5 linguri de sos hoisin (chinezesc)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sos de chili
  • 1
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 4 evÅ‘kanal zeama de oase
  • 2 evÅ‘kanal vin alb
  • 2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare

Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se folosesc imediat. Ii taiem in bucati in forma de pana de 3-4 cm si ii punem in uleiul incins dintr-o tigaie, ii prajim 2,5 minute apoi ii scoatem afara. Topim untura in tigaie si adaugam carnea tocata, usturoiul si ceapa verde, apoi le prajim 4 minute. Apoi adaugam sosul de soia, sosul hoisin, sosul de chili, zaharul si pasta de rosii. Le amestecam bine si punem vinul alb. Punem inapoi mugurii de bambus, ii amestecam, ii acoperim si ii prajim 7-8 minute pe foc moale.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci