Muguri de bambus cu sos de carne picant

Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se folosesc imediat. Ii taie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g muguri de bambus proaspeti sau conservati
  • 3 linguri de ulei
  • 1
  • 5 linguri de untura
  • 100 g carne de porc tocata
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 1
  • 5 linguri de sos hoisin (chinezesc)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sos de chili
  • 1
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 4 evÅ‘kanal zeama de oase
  • 2 evÅ‘kanal vin alb
  • 2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare

Curatam coaja de pe mugurii de bambus si ii fierbem 40 minute cu 1-2 ardei chili care ii iau gustul amarui. Cei consevati se folosesc imediat. Ii taiem in bucati in forma de pana de 3-4 cm si ii punem in uleiul incins dintr-o tigaie, ii prajim 2,5 minute apoi ii scoatem afara. Topim untura in tigaie si adaugam carnea tocata, usturoiul si ceapa verde, apoi le prajim 4 minute. Apoi adaugam sosul de soia, sosul hoisin, sosul de chili, zaharul si pasta de rosii. Le amestecam bine si punem vinul alb. Punem inapoi mugurii de bambus, ii amestecam, ii acoperim si ii prajim 7-8 minute pe foc moale.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori