Murseddu, placinta traditionala cu carne de porc (ficat) este unul din cele mai notabile feluri de mancare din zona Calabria.
1. Fa prima data o maia dintr-o lingura de faina, drojdie, 2 linguri de apa calda si o lingurita de zahar. amesteca bine si lasa acoperit pana cand face spuma deasupra. Toarna maiaua in mijlocul fainii amestecata cu sare, mai adauga 120ml de apa si framanta un aluat pe care apoi il lasi o ora la dospit intr-un loc caldut. Ar trebui sa isi dubleze volumul.
2. Pregateste tocana: taie marunt ficatul de porc, ceapa si usturoiul. Intr-o lingura de ulei caleste carnea pana cand isi schimba culoarea, scoate-o, dupa care adauga ceapa, cu usturoiul si chilli si soteaza-le.
3. Adauga apoi carnea de porc in tigaie, prajeste-o pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, asezoneaza cu oregano, sare si piper. Dilueaza pasta de rosii cu 4 linguri de apa si adaug-o. Adauga si restul de carne si lasa 10 minute, condimenteaza dupa gust.
4. Intinde aluatul pentru o forma de 25cm in diametru (vei avea nevoie de doua foi), intr-un strat de 5cm grosime. O foaie de aluat o pui in forma tapetata cu unt si faina, asezi umputura in mijloc, dupa care impaturi marginile "capacului" de aluat cu marginile bazei, si "inchizi" placinta.
O pui la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 50 de minute.
Placinta cu carne se serveste calda.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...
Piftie combinataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii