Musaca de cartofi

Musacaua de cartofi este un fel de mancare tipic greceasca si care a capatat notorietate si pe teritoriul tarii noastre, deoarece este delicioasa si usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • lapte
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel
  • 1 ou
  • uns
  • 2 oua
  • cascaval

Mod de preparare

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert, cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam. Adaugam untul, sare, piper, lapte si 1 ou batut si amestecam.
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat marunt si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam 2 linguri pasta de tomate si carnea. Punem cca 1 cana de apa si lasam sa fiarba pana scade.
Adaugam condimentele dupa gust si lasam sa se raceasca. Intr-o tava unsa cu unt se intinde un strat de piure de cartofi, carnea, strat de cartofi. Deasupra adaugam 2 oua batute si cascavalul dat prin razatoare.

Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Musacaua de cartofi se serveste calda, impreuna cu o salata asortata de muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu sos
2
Jumari

Jumari cu sos

Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...

Jumari cu sos
Compot de pere
3
Compoturi

Compot de pere

Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...

Compot de pere
Sos ostropel
4
Sosuri rosii

Sos ostropel

Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...

Sos ostropel
Australian tea
5
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Parteneri
Desert New York cheesecake
Bucataras.RO

Desert New York cheesecake

"Retete de suflet" Cand vine vorba de cheesecake, cel mai des il pregatesc in varianta fara coacere si cu fructe....

Desert New York cheesecake
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii