Musaca de cartofi cu carne

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei pentru calit
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 kg cartofi
  • 75 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua crude

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul, se amesteca cu untul, laptele si ouale crude. Separat, se toaca ceapa si verdeata si impreuna cu carnea tocata, se calesc in ulei. Se mai adauga apa din cand in cand, pana se rumenesc. Se tapeteaza o tava de tort cu unt si se toarna prmiul strat de piure, unul de carne si ultimul de piure. Se intinde uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se lasa sa se raceasca putin, apoi se orneaza cu cimbru verde.
Se serveste cu iaurt sau smantana.

Alte retete:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc