Musaca de cartofi cu ficatei

Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu sare. verdeturile se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 500 gr ficatei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 200 ml suc de rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei de masline

Mod de preparare

Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu sare. verdeturile se curata, se spala si se toaca marunt. Dupa ce s-au scurs, ficateii se taie bucati potrivite. Se adauga verdeata, un pic de cimbru, un praf de sare si se piper. Cartofii se paseaza dupa ce au fiert, se adauga untul si laptele, se amesteca bine, pana se obtine un piure omogen. intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei de masline, se aseaza un strat de ficatei cu verdeata, se toarna sucul de rosii si deasupra stratul de cartofi. Se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.


Se serveste calda, ornata cu verdeata, rondele de castraveti, rosii si patrunjel.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Conopida la cuptor cu bacon Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Minciunele sau scovergi
2
Gogosi

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...

Minciunele sau scovergi
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings

Un suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
Macrou marinat la rece
4
Aperitive

Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Macrou marinat la rece
Ciorba de gulii umplute
5
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia