Musaca de vinete cu carne de porc

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata, se da prin razatoare si se caleste, impreuna cu ceapa, in ulei incins. Carnea de porc se tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de porc
  • 2 kg vinete
  • o ceapa
  • un morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de suc de rosii
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • frisca lichida

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata, se da prin razatoare si se caleste, impreuna cu ceapa, in ulei incins. Carnea de porc se taie in bucatele, se da prin masina de tocat si se adauga peste ceapa. Se toarna putina supa de oase si se lasa sa se inabuse. Se spala vinetele, se taie in rondele si se dau prin faina. Se incinge putin ulei si se prajesc rondelele de vinete pe ambele parti, apoi se scot pe o coala alba de hartie, sa se scurga. Se ia vasul cu carne de pe foc, se lasa la racit si apoi se adauga patrunjelul tocat marunt si ouale intregi. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sosul si se omogenizeaza. Cand e aproape gata, se adauga si frisca lichida si se mai lasa 10 minute pe foc, sa fiarba.

Se unge un vas cu unt si se tapeteaza cu faina. Se asaza un strat de rondele de vinete, un strat de carne si asa mai departe, avand grija ca ultimul strat sa fie de vinete. Sucul de rosii se toarna deasupra. Se adauga sare si piper si se da la cuptor.
Alte mancaruri retete recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise