Pentru musaca din cartofi cu carne de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele.
Pentru musaca din cartofi cu carne de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 g untura si apa. Separat, in 50 g untura se inabusa carnea tocata impreuna cu ceapa si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde, oua si se amesteca. intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu pesmet, se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi carnea tocata intinsa uniform si deasupra cantitatea de cartofi ramasa. Se introduce tava la cuptor cu temperatura moderata. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din lapte, oua, faina si patrunjel verde, se presara cascaval si se introduce din nou tava in cuptor cca 10 minute pentru gratinat. Se portioneaza bucati patrate sau dreptunghiulare.
Musacaua din cartofi cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra. Se mai poate servi si cu smantana sau iaurt.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii