Musaca din cartofi cu carne de vita

Pentru musaca din cartofi cu carne de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • untura - 100 g
  • ceapa - 150 g
  • cartofi - 1
  • 4 kg
  • oua - 3 bucati
  • faina - 20 g
  • lapte - 150 ml
  • cascaval - 100 g
  • sos de tomate - 400 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din cartofi cu carne de vita ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 g untura si apa. Separat, in 50 g untura se inabusa carnea tocata impreuna cu ceapa si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde, oua si se amesteca. intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu pesmet, se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi carnea tocata intinsa uniform si deasupra cantitatea de cartofi ramasa. Se introduce tava la cuptor cu temperatura moderata. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din lapte, oua, faina si patrunjel verde, se presara cascaval si se introduce din nou tava in cuptor cca 10 minute pentru gratinat. Se portioneaza bucati patrate sau dreptunghiulare.

Musacaua din cartofi cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate deasupra. Se mai poate servi si cu smantana sau iaurt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!