Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri (pe lungime). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se taie si se da prin masina de tocat. Laptele se fierbe si se raceste. Feliile de vinete se inabusa la cuptor in 125 g de untura sau ulei si 100 ml apa. Carnea tocata se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (jumatate din cantitate), oua si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza astfel: un strat de felii de vinete, un strat de rondele de rosii, un strat de carne tocata si ultimul strat de felii de vinete. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt si oua. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din oua si faina. Deasupra se aseaza felii de rosii, cate una per portie, se presara cascaval ras si se introduce din nou la cuptor cca 10 minute, pentru gratinat.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate si patrunjel verde deasupra.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaDe obicei sambata cand sunt si eu acasa si am timp de bucatarit, imi place sa fac cate ceva din aluat dospit. Mai ales acum...
Placinta cu ceapaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii