Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri (pe lungime). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se taie si se da prin masina de tocat. Laptele se fierbe si se raceste. Feliile de vinete se inabusa la cuptor in 125 g de untura sau ulei si 100 ml apa. Carnea tocata se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (jumatate din cantitate), oua si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza astfel: un strat de felii de vinete, un strat de rondele de rosii, un strat de carne tocata si ultimul strat de felii de vinete. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt si oua. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din oua si faina. Deasupra se aseaza felii de rosii, cate una per portie, se presara cascaval ras si se introduce din nou la cuptor cca 10 minute, pentru gratinat.
Musacaua din paste fainoase cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate si patrunjel verde deasupra.
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii