Musaca moldoveneasca

Musacaua de cartofi este o reteta de inspiratie turceasca, dar care a fost adaptata cu succes in toate regiunile tarii.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 kg cartofi
  • 1kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de ulei
  • 100 gr branza telemea sau cascaval mai moale

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare, taiati ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert ii strecuram de apa in care au fiert si ii pisam. Ii amestecam cu smantana, untul, sarea si piperul dupa gust.

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa tocata marunt, dupa care adaugam carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Amestecam sa nu se lipeasca, si luam de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, fara sa o ungem cu ulei, punem un strat de piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de piure. Optional putem pune si cateva linguri de suc de rosii intre straturile de piure si carne. Deasupra ultimului strat de piure punem branza sau cascavalul rase si dam cuptor, la foc mediu pentru cca 15 min. (pana cand branza sau cascavalul se rumenesc).


Musacaua se serveste calda cu salata sau muraturi de oricare doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci