Musacaua de cartofi este o reteta de inspiratie turceasca, dar care a fost adaptata cu succes in toate regiunile tarii.
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare, taiati ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert ii strecuram de apa in care au fiert si ii pisam. Ii amestecam cu smantana, untul, sarea si piperul dupa gust.
Intr-o cratita punem uleiul si ceapa tocata marunt, dupa care adaugam carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Amestecam sa nu se lipeasca, si luam de pe foc cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, fara sa o ungem cu ulei, punem un strat de piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de piure. Optional putem pune si cateva linguri de suc de rosii intre straturile de piure si carne. Deasupra ultimului strat de piure punem branza sau cascavalul rase si dam cuptor, la foc mediu pentru cca 15 min. (pana cand branza sau cascavalul se rumenesc).
Musacaua se serveste calda cu salata sau muraturi de oricare doriti.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii