Musaca tricolora

Musaca tricolora este o reteta de musaca cu cartofi si carne potrivita in sezonul rece. Musacaua este o mancare cu carne la cuptor consistenta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Musaca tricolora

Ingrediente

  • 500 g piept de pui fara os
  • un morcov
  • 4-5 ardei copti
  • 3 fire de ceapa verde
  • 800 g cartofi fierti
  • 100 ml lapte
  • doua linguri smantana
  • ulei masline
  • doua oua + albus de ou
  • pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • un fir de rozmarin

Mod de preparare

Morcovul si ceapa verde se curata de coaja /foi, apoi se spala bine.
Ardeii copti se curata de coaja coapta si seminte, se desfac in fasii.
Intr-o craticioara calim in doua linguri de ulei de masline ,ceapa taiata marunt si morcovul ras fin, adaugam pieptul de pui dat prin masina de tocat sau blender si 3 linguri de apa.
Lasam sa se caleasca impreuna, pana se evapora apa, apoi lasam sa se raceasca ,dam gust cu sare si piper macinat si adaugam ouale batute.
Cartofii fierti se paseaza, se adauga 3 linguri de ulei de masline, smantana, laptele ,rozmarin tocat fin si la sfarsit albusul de ou batut spuma.
Se unge o forma de copt potrivita cu ulei de masline si se tapeteaza cu pesmet.
ntindem primul strat de carne, apoi deasupra intindem fasii de ardei copt ,apoi se acopera cu piureul de cartofi.
Coacem cca 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa coacere,se raceste cateva minute, apoi se poate portiona si servi .

Functiile PILAF si YOGURT ale noului MultiCooker Philips sunt utile !


Musacaua cu cartofi si carne se serveste cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide