Muschi de porc in sos de cirese cu frisca

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • 2 linguri de sos de soia
  • 150 g de frisca
  • o jumatate de cana cu cirese
  • 2 ardei grasi
  • o ceapa
  • o cana cu supa de oase
  • un pahar cu vin rosu dulce
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • sucul de la o lamaie
  • verdeata

Mod de preparare

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la marinat in acest amestec timp de doua-trei ore.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori, iar ciresele se spala si se desfac in jumatati, scotandu-le samburii. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Intr-o tigaie, se pune la incins putin ulei si se prajeste muschiul de porc, dupa ce a fost scurs de marinata. Se adauga ceapa si ardeiul si se subtiaza cu supa de oase si frisca. Se acopera vasul, lasandu-se sa fiarba inabusit. Dupa 15 minute, se adauga ciresele impreuna cu sosul in care a stat carnea la marinat si se continua fierberea pentru aproximativ o jumatate de ora. Se potriveste de sare si piper si se garniseste cu verdeata tocata.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Patratele cu dovlecei si morcov
3
Aperitive cu legume

Patratele cu dovlecei si morcov

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Patratele cu dovlecei si morcov
Supa crema de morcov si piept de curcan
4
Supe de carne

Supa crema de morcov si piept de curcan

1. Spalati legumele, taiati-le cuburi 2.

Supa crema de morcov si piept de curcan
Ciorba de loboda
5
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Parteneri
Cornuri pufoase cu marmelada
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu marmelada

Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase...

Cornuri pufoase cu marmelada
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia