Muschi de porc in sos de cirese cu frisca

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • 2 linguri de sos de soia
  • 150 g de frisca
  • o jumatate de cana cu cirese
  • 2 ardei grasi
  • o ceapa
  • o cana cu supa de oase
  • un pahar cu vin rosu dulce
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • sucul de la o lamaie
  • verdeata

Mod de preparare

Muschiul de porc se spala, se curata si se taie in fasii. Se amesteca sosul de soia cu vinul rosu si cu boiaua de ardei. Se lasa carnea de porc la marinat in acest amestec timp de doua-trei ore.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori, iar ciresele se spala si se desfac in jumatati, scotandu-le samburii. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Intr-o tigaie, se pune la incins putin ulei si se prajeste muschiul de porc, dupa ce a fost scurs de marinata. Se adauga ceapa si ardeiul si se subtiaza cu supa de oase si frisca. Se acopera vasul, lasandu-se sa fiarba inabusit. Dupa 15 minute, se adauga ciresele impreuna cu sosul in care a stat carnea la marinat si se continua fierberea pentru aproximativ o jumatate de ora. Se potriveste de sare si piper si se garniseste cu verdeata tocata.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide