Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregate
Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile.
Se curata ciupercile de partea tare, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun in uleiul in care s-a prajit carnea. Se lasa un sfert de ora la foc mic, cu vasul acoperit, sa scada in zeama lor, dupa care se adauga un pahar mic de vin alb, sare, piper macinat, dupa gust, si o lingurita de bulion de rosii desfacut in apa rece. Se acopera vasul din nou si se continua fierberea o jumatate de ora.
Se taie franzela felii potrivit de groase, se prajeste fiecare felie in unt incins.
Cand ciupercile sunt gata, se rastoarna intr-o forma de sticla necasabila, se pun deasupra feliile de paine si pe fiecare felie de paine se pune o felie de friptura. Se introduce forma in cuptorul cald, un sfert de ora, apoi se serveste fierbinte, taiata portii potrivite, care sa cuprinda o felie de franzela, una de muschi si o portie de ciuperci.
Pofta buna!
Alte retete cu ciuperci:
Pui cu ciuperci si smantana
Ciulama de ciuperci cu pui
Musaca de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii