Muschi de vaca cu smantana la cuptor

Pentru muschi de vaca cu smantana la cuptor prepararea muschiului de vaca se face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din 6 linguri ulei, o lingura otet, sare, piper, cimbru si apa cit sa cuprinda muschiul.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700-800 g muschi de vaca
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 200 g smantana
  • 50 g slaninuta

Mod de preparare

Pentru muschi de vaca cu smantana la cuptor prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din 6 linguri ulei, o lingura otet, sare, piper, cimbru si apa cit sa cuprinda muschiul. Se aseaza de seara muschiul in sosul marinat si se lasa pana a doua zi. A doua zi se scoate muschiul, se sterge, se impaneaza cu feliute de slanina si se aseaza intr-o tava cu o lingura ulei. Tava se pune in cuptorul bine incins. Dupa cca 30 minute se adauga o parte din marinata si smantana si se lasa la cuptor in continuare. Cand muschiul este bine patruns si frumos rumenit (cca 30 minute), se scoate de la cuptor, se taie felii si se aseaza pe un platou. Sosul se strecoara si se serveste separat intr-o sosiera.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc