Muschi de vita flamand

Carnea se spala, se zvanta si se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cuburile de carne se sareaza se dau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Muschi de vita 1.400 kg
  • unt 0.150 kg
  • faina 0.100 kg
  • otet balsamic 0.050 l
  • bere neagra 1.000 l
  • apa 0.500 l
  • zahar 0.100 kg
  • toast din paine neagra 0.200 kg
  • ceapa 0.400 kg
  • foi de dafin (3 buc) 0.00075 kg
  • cimbru 0.003 kg
  • cuisoare 0.002 kg
  • piper 0.003 kg
  • sare 0.030 kg
  • Garnitura: paste fierte 1.500 kg

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvanta si se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cuburile de carne se sareaza se dau prin faina si se inabusa usor in unt, astfel incat sa ramana in sange. Apoi se adauga ceapa si se inabusa pe foc mic circa 5 minute. Se stinge cu otet, bere si apa. La primul clocot se adauga zahar ars, cimbru, foi de dafin, cuisoare, piper si bucatile de toast din paine neagra faramitate. Se lasa pe foc mic circa 15-20 minute.
Preparatul se serveste cald cu paste fierte.

NOTA: se poate servi si cu cartofi fierti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc