Muschi de vita in sos de vin rosu

Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu mustar, se presara cu sa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi
  • 200 g ceapa (alba)
  • 200 ml vin rosu
  • sec
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita mustar
  • Ulei
  • Sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Cu 2 zile inainte de preparare muschiul se pune in saramura: se taie felii de grosimea unui deget, se ung pe ambele parti cu mustar, se presara cu sare si piper macinat. Se pun intr-o cratita, se toarna ulei cat sa acopere feliile de carne, se acopera cu un capac si se pune la rece. Inainte de a fi gatite, feliile se fragezesc putin. In ulei incins se prajesc putin pe ambele parti, dupa care se scot din tigaie. In uleiul ramas in tigaie se toarna zaharul, se caramelizeaza, se toarna vinul, iar dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga ceapa taiata felii subtiri si se fierbe cateva minute in acest sos. La final se adauga feliile de carne, si, acoperit, se fierbe pana cand acestea se inmoi. Sosul se condimenteaza cu sare si piper.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori