Muschi de vita umplut cu carne si legume

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • muschi de vita - 500 g
  • orez - 50 g
  • carne de porc - 150 g
  • castraveti murati - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu carnea rezultata din mijlocul muschiului. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se raceste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Faina se cerne. in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa 1 din cantitatea de ceapa impreuna cu carnea tocata. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat. La compozitia de carne se adauga orez fiert, castraveti murati, ou, sare si piper; se amesteca pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umple muschiul, care se inabusa la cuptor in 50 ml ulei cu 75 ml apa (din cand in cand se stropeste cu o parte din cantitatea de jiu format). Cand este gata, se scoate separat. in jiul ramas se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, pasta de tomate, vin, foi de dafin (dupa gust) si se fierb cca 15 minute. Sosul se paseaza peste ruloul de carne, se adauga smantana si se mai fierb impreuna inca 5 minute.

La servire, se portioneaza. Muschiul de vita umplut cu carne si legume se serveste cald, cu sos si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Conopida cu pesmet si smantana
Bucataras.RO

Conopida cu pesmet si smantana

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc,...

Conopida cu pesmet si smantana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola