Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat.
Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu carnea rezultata din mijlocul muschiului. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se raceste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Faina se cerne. in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa 1 din cantitatea de ceapa impreuna cu carnea tocata. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat. La compozitia de carne se adauga orez fiert, castraveti murati, ou, sare si piper; se amesteca pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umple muschiul, care se inabusa la cuptor in 50 ml ulei cu 75 ml apa (din cand in cand se stropeste cu o parte din cantitatea de jiu format). Cand este gata, se scoate separat. in jiul ramas se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, pasta de tomate, vin, foi de dafin (dupa gust) si se fierb cca 15 minute. Sosul se paseaza peste ruloul de carne, se adauga smantana si se mai fierb impreuna inca 5 minute.
La servire, se portioneaza. Muschiul de vita umplut cu carne si legume se serveste cald, cu sos si patrunjel verde deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii