Muschi de vita umplut cu carne si legume

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • muschi de vita - 500 g
  • orez - 50 g
  • carne de porc - 150 g
  • castraveti murati - 150 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 50 g
  • cartofi - 1 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru muschi de vita umplut cu carne si legume carnea se spala si se scoate miezul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati, se da prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu carnea rezultata din mijlocul muschiului. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe in apa cu sare si apoi se raceste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Oul se trece sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Faina se cerne. in 50 ml ulei si 50 ml apa se inabusa 1 din cantitatea de ceapa impreuna cu carnea tocata. Se raceste, se da din nou prin masina de tocat. La compozitia de carne se adauga orez fiert, castraveti murati, ou, sare si piper; se amesteca pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umple muschiul, care se inabusa la cuptor in 50 ml ulei cu 75 ml apa (din cand in cand se stropeste cu o parte din cantitatea de jiu format). Cand este gata, se scoate separat. in jiul ramas se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, pasta de tomate, vin, foi de dafin (dupa gust) si se fierb cca 15 minute. Sosul se paseaza peste ruloul de carne, se adauga smantana si se mai fierb impreuna inca 5 minute.

La servire, se portioneaza. Muschiul de vita umplut cu carne si legume se serveste cald, cu sos si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci