Muschi file gratinat cu emmentaler

O reteta culinara delicioasa si apetisanta de muschi file gratinat cu emmentaler, care va starni multa admiratie din partea tuturor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muschi file gratinat cu emmentaler

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii):
  • 500 g muschi file de porc
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 50 g ceapa
  • 300 g ciuperci champignon
  • 125 ml vin alb
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura unt
  • 1 lingură făina
  • unt pentru formele pentru copt
  • 120 g Emmentaler Delaco ras

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta minunata reteta, incepi prin a taia muschiul file transversal, in felii de aproximativ 0.5 cm, pe care il saram si il piperam. Intr-o tigaie vom incinge untul si uleiul, prajind feliile de muschi 1-2 minute pe fiecare parte.

Intr-o alta tigaie punem ceapa si ciupercile champignon la rumenit, stingandu-le cu vin alb si smantana. Amestecam lingura de unt cu faina, sarea si piperul si le adaugm si pe acestea in sos.

Adaugam si feliile de carne in sos, presaram patrunjelul si lasam la foc pana totul se incalzeste bine.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, adaugam compozitia de muchi cu sos, presaram emmentaler ras si punem la cuptor pana se gratineaza frumos.

Pofta buna!


Muschiul file gratinat se serveste cu garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori