Muschi Wellington

Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se coace la cuptor timp de 1

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g muschi de vita
  • 500 g aluat cu unt
  • 60 g untura
  • 40 g unt
  • 200 g ciuperci
  • Frunze de patrunjel
  • 20 g ceapa
  • 15 g pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • piper macinat
  • 500 ml sos Madeira

Mod de preparare

Se curata muschii de piele si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune untura la incins, se pune in ea carnea si se coace la cuptor timp de 10 minute (se intoarce pe ambele parti). Se scoate pe o farfurie si se lasa la rece. Se curata ciupercile si se tai marunt. Se caleste ceapa in putin unt, iar apoi se adauga frunzele de patrunjel maruntite si ciupercile. Se condimenteaza si se prajeste 3-4 minute. Se adauga oul batut si pesmetul, se lasa sa se intareasca si se pune intr-un loc racoros. Se intinde aluatul cu unt (3 mm grosime). Peste carne se pune crema de ciuperci, se intinde, si cu partea unsa se pune in mijlocul foii, se acopera cu o parte a acesteia, se unge cu ou batut, si se acopera cu cealalta parte a foii. Carnea infasurata in aluat se asaza in tava in asa fel incat partea cu crema de ciuperci sa fie in sus. Suprafata se unge cu ou batut si se coace in cuptorul incins, aprox. 20-25 minute. Dupa ce s-a racit se feliaza. Feliile se asaza frumos pe o farfurie, si se servesc cu sosul Madeira.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Saratele cu chimen
1
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Cozonac steluta
3
Cozonac

Cozonac steluta

Este o reteta de efect si delicioasa

Cozonac steluta
Flan de queso (flan de branza)
4
Budinci

Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.

Flan de queso (flan de branza)
Tarta cu prune si scortisoara
5
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia